Póthaj és hajhosszabbítási kisokos-kezdőknek: Technikák

A póthaj nem mű haj.

A hajhosszabbítás már több évszázada létező találmány. Az afrikai hölgyek kezdték el alkalmazni a különféle hajhosszabbítási technikákat, melyet az 1950-es évek elejétől fogva az amerikai fodrászok tovább fejlesztettek. A módszerek napról napra alakulnak, változnak és finomodnak. Az illesztések egyre apróbbak, láthatatlanabbak, kíméletesebbek és modernebbek.

hajhosszabbításA hajhosszabbítás virágkorát éljük, mely egyre fejlődik. Rengeteg technikával lehet hajat hosszabbítani, ám sok esetben ezek közül nem mindegyik kíméletes a saját hajjal szemben.

Mint az életben mindennek, a technikák mindegyikének meg van a saját előnye és hátránya egyaránt.

Nézzük meg ezeket.

Kezdjük a ma legelterjedtebb hajhosszabbítási technikával, a hőillesztéssel.

Magyarországon a hajhosszabbítók 95%-a ismeri és használja ezt a technikát. Ez egy remek és hajkímélő módszer, ha valódi szakember készíti. Sajnos a legtöbb hajhosszabbító hibás hajfeldolgozással és nem elegendő szakértelemmel dolgozik, aminek a végeredménye, egy elégedetlen, megkopasztott vendég.

Egy jó hajhosszabbító odafigyel, hogy kellő mennyiségű hajra illessze a póthajat, valamint, hogy elegendő és megfelelő típusú keratinnal legyen feldolgozva.

Fontos még odafigyelni, a hőillesztőgépre is, aminek ugyancsak óriási szerepe van. Ha nem elég forró a gép, akkor bizony a tincsek levegősek maradnak, belemehet a sampon, a balzsam vagy a pakolás, ezáltal könnyen lecsúszhatnak.

A hőillesztést a többi technikával szemben azért részesítik előnyben, mert ez a legkényelmesebb. Nincs nagy illesztés, csomó, fémgyűrű vagy szoros fonat a fejbőrnél. A leszedése kíméletes, viszont fontos újrarakatni, ha elkezd kócolódni.

Ez a gubancolódás a haj természetes hullása miatt van. Az illesztésnél ezek a hajszálak kihullanának, de nem tudnak, mert a keratin felfogja azokat, ezért a hajszálak elkezdenek kócolódni, rasztásodni. A póthaj leszedésekor, ezeket a hajszálakat kell kifésülni. Nem kell megijedni, ha azt látod, hogy sok hajat fésülnek ki, mert ezek a hajszálak folyamatosan hullottak neked, amíg fent volt a póthajad.

Hőillesztésnél és az olyan technikáknál, aminek tincsenként raknak fel, elengedhetetlen a szeparátor korong használata. Ez egy műanyag korong, amely segít megvédeni attól, hogy olyan hajszálak kerüljenek az illesztéshez, amelyek később viszketést vagy fájdalmat okoz.

Hőillesztéskor a póthajat szépen, egyenletesen, tetszés szerint el lehet oszlatni a saját hajban, viszont újrarakáskor az illesztésekről a fáradt anyagot le kell vágni és ismét át kell keratinozni.

Végül, ez a technika egy jól bevált módszer, ami rengeteg nőnek könnyíti meg az életét és segítette megvalósítani azt az álmot, hogy gyönyörű, hosszú és dús hajkoronával tündököljenek nap, mint nap.

Lássunk egy régebbi technikát. Ez a varrás.

Régóta használt hajhosszabbítási módszer, mely újra egyre inkább kedveltté vált a hosszabbítani, vagy dúsítani vágyó hölgyek körében.

Az első lépés ennél a technikánál a hajfeldolgozás ismerete. A varrott haj nem tincsenként kerül fel, hanem soronként. Ez a soros póthaj, a tresszelt haj.

Nagyon fontos, hogy szakember dolgozza fel, aki méret szerint el tudja készíteni szép precízen. Létezik gépi tresszelt haj is, aminek az előnye, hogy méretre lehet vágni, viszont előfordulhat, hogy hullani fog belőle a haj. Ez megelőzhető, ha méretre vágás után egy tresszelő levarrja.

A következő lépés a tresszelt haj felrakása. Először egy parketta fonat készül, amelyhez hozzá lesz varrva a póthaj. Itt is fontos a kellő mennyiség. Ha túl vékony a fonat, nem fogja elbírni a sort, ha pedig túl vastag, akkor kényelmetlen lesz. Valamint fontos még a fonat szorossága. Elég szorosan kell fonni, de ha túl szorosan van fonva, akkor bizony roncsolhatja a hajat, töredezetté válik.

Miután elkészült a megfelelő fonat, pelenka öltésekkel varrják fel a tresszelt hajat, ügyelve arra, hogy a széleknél jól el legyen varrva.

Sokan nem mérik oda a fejhez a póthajat, mielőtt elkezdik a fonatot készíteni, ezért a széleknél túl lóg, megoldásképp a széleket behajtják és úgy varrják fel. Ez hibás. Nem esztétikus és még kényelmetlen is. Mindig oda kell mérni a soros póthajat a fejbőrhöz mielőtt a fonáshoz kezdenénk. A technika előnye, hogy nem rövidül a póthaj, gyors a felhelyezés és az átrakás.

A hátránya, hogy hamarabb kell leszedni és újra felrakni, valamint felrakáskor a szoros fonat miatt húzza a fejbőrt, kényelmetlenebb a többi technikával szemben.

Összességében ez egy remek technika. Mint ahogy az összes technikánál, fontos, hogy szakember végezze a munkát, mert akkor ez a technika is kényelmes és hajkímélő lesz, mellyel hosszú távon lehet élvezni a hosszú, dús haj mesés érzését.

A harmadik technika a mikrogyűrűzés.

A tincsek leválasztása ugyanúgy működik, mint a hőillesztésnél. Szeparátor korong használata ennél a technikánál is elengedhetetlen eszköz.

A mikrogyűrű egy fém gyűrű, melynek két típusa van. Az egyik a szilikonos, a másik a szilikonmentes.

A mikrogyűrűzés akkor a legkíméletesebb, ha szilikonos mikrogyűrűvel van felrakva, mivel a gyűrű belsejében található egy szilikon réteg, ami megvédi a saját hajat a töredezéstől. A póthaj leszedése könnyű és gyors, nincs szükség újra keratinozni.

A kényelmességi szintje a hőillesztés és a varrás között van. Remek módszer a hajhosszabbításra, vagy hajdúsításra annak, aki egy igazán hajkímélő technikát szeretne kipróbálni.

A technika használata szigorúan tilos bármilyen fémérzékenység vagy allergia esetén.

Ha nem tapasztalt, felelősség teljes hajhosszabbító végzi el ezeket a technikákat, akkor annak súlyos, maradandó következményei lehetnek. Többek között foltokban kopaszodás, hajhullás, töredezett haj és még sorolhatnám.

Ne engedd, hogy becsapjanak és átverjenek. További cikkeink segítséget nyújtanak minden olyan nőnek, aki a legjobbat szeretné a hajának.

Kérjen időpontot!

hajhosszabbításra, fodrászhoz vagy hajhosszabbítással kapcsolatos tanácsadásra.

  Név*:

  Email cím*:

  Telefon*:

  Üzenet:

  Kérjük, hogy a *-gal jelölt mezőket töltse ki.

  Vendégeink mondták

  • “Már csak ide fogok járni és innen szeretném a hajhosszabbítást megtanulni is, mert tényleg ők a legjobbak.”- Fakó Anasztázia Vivien - Budapest     
  • “Korrekten megkapom a hajat és precíz igényes hajkoronával távozok mindig.”- B Tóth Blanka - Mezőkovácsháza     
  • “A legjobb minőségi hajakkal dolgoznak és felrakás után természetes hatást kelt a póthaj.”- Polgár Dotti - Budapest     

  Szunai Linda üzenete neked

  Bíró Ica a Metál Lady így gondolja